BREAKING Dănut Lupu, condamnat definit la închisoare cu executare. Ce pedeapsă va ispăși

de: Beatrice Dumitru
02 10. 2023

Dănuț Lupu, coordonator al secției de fotbal în cadrul CS Dinamo, a fost condamnat la închisoare  cu executare. Fostului fotbalist i s-a respins apelul și va ajunge în spatele gratiilor. Cât timp va sta închis.

Cât va sta Dănut Lupu în închisoare

Pe 4 septembrie, Dănuț Lupu s-a prezentat în fața judecătorului într-un nou termen după ce a fost surprins, în mai multe rânduri, conducând fără carnet. Pe fond, fostul internațional a primit o condamnare de închisoare cu executare de șapte luni și zece zile și a formulat apel.

Avocatul lui Dănut Lupu a cerut transformarea pedepsei în amendă penală, iar judecătorii au rămas în pronunțare pentru data de 2 octombrie. Apelul a fost respins, iar acum, fostul internațional a primit sentința finală. Dănut Lupu a fost condamnat la șape luni și zece zile de închisoare cu executare și trebuie să se predea la Penitenciarul Rahova, potrivit ProSport.

Dănuț Lupu a jucat la Dinamo și Rapid.

”Soluția pe scurt: DP 1401/A/ În baza art.421 alin.1 pct.1 lit.b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de către apelantul inculpat Lupu Dănuţ împotriva sentinţei penale nr. 79/16.02.2023, pronunţată de Judecătoria Cornetu în dosarul nr. 13016/1748/2022.

În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 2 octombrie 2023” se arată în hotărârea judecătorilor.

Explicația lui Dănut Lupu pentru că a condus fără permis

Dănuț Lupu mărturisea la începutul lunii septembrie că a fost nevoit să conducă fără permis din cauza unor problemele de sănătate care trebuiau remediate urgent.

Citește și: Dănuț Lupu, condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare. Detalii uluitoare din dosar și reacția fostului internațional

”Vreau doar să menționez că îmi pare rău, dar am fost nevoit să conduc pentru că mă simțeam foarte rău. Regret faptele, dar nu aveam altă posibilitate.

Am sunat la taxi și la Uber, dar nu am găsit. Am fost nevoit să fac asta când am văzut că nu vine. Nu am făcut accident, nu am fost băut sau drogat”, a susținut fostul fotbalist.

Procesul lui Dănut Lupu a început în urmă cu mai bine de doi ani. A fost o recidivă a aceastei infracțiuni, care se poate pedepsi cu închisoarea de până la cinci ani.

Dănuț Lupu a mai avut probleme cu justiția

Nu este prima dată când Dănuț Lupu are probleme cu legea din România. În anul 2005, a fost surprins de polițiști la volanul unui autoturism care avea numere de înmatriculare false și, în plus, făcuse obiectul unui dosar penal.

Fostul fotbalist nu a putut prezenta politistilor actele de identitate si nici documentele autoturismului, spunând că nu le are la el.

Tot în 2005, Dănuț Lupu a fost prins pe Aeroportul „Henri Coanda” cu aproape 80.000 de euro pe care nu i-a declarat autorităților, la intrarea în țară. Acesta venea de la Roma și a declarat lucrătorilor vamali că nu are bunuri cu regim special sau valută peste plafonul maxim admis.

Citește și: Dănuț Lupu, dezvăluire cutremurătoare. De ce a vrut să-și pună capăt zilelor în perioada lui de glorie

Numai că la control au fost găsiți 79.000 de euro nedeclarați, ascunșii în cutii de pantofi. Fostul fotbalist mai avea și 10.000 de euro în buzunar.

În perioada în care a jucat în Grecia, în 1990, Dănut Lupu a fost implicat într-un scandal uriaș. Potrivit presei elene de la acea vreme, Lupu și ceilalți acuzați ar fi sustras diverse bunuri de valoare de la alte persoane. Pentru că majoritatea obiectelor furate au fost găsite la casa acestuia, s-a ales cu o condamnare de un an și jumătate.